Jutawan Memulakan Semula Pelayaran Genting Di Bawah Jenama Resorts World
toto

Jutawan Memulakan Semula Pelayaran Genting Di Bawah Jenama Resorts World

Kapal-kapal persiaran telah terjejas semasa wabak itu, tetapi kisah mereka masih jauh dari tamat. Pengerusi Kumpulan Genting Lim Kok Thay percaya barisan baharu yang telah dilancarkannya akan mempunyai nasib yang lebih baik Live data sgp daripada usahasamanya sebelum ini, Genting Hong Kong. Laluan pelayaran baharu, yang dipanggil Resorts World Cruises, akan bermula pada 15 Jun dan ia akan berlepas dari Singapura.

Pemulihan COVID-19 Membawa Kembali Pelayaran
Ini datang dari ekor Genting memfailkan perlindungan kebankrapan. Sementara itu, Resorts World Cruises kini cuba membawa pulang kira-kira 1,600 orang bersama-sama antara 70 dan 100 bekas pasukan jualan dan pemasarannya. Ini bermakna bahawa pelayaran akan sekali lagi merentasi lautan apabila ketakutan COVID-19 reda dan pengembara berharap untuk mengambil bahagian dalam tindakan itu.

Kapal pertama yang akan belayar ialah Genting Dream, yang sebelum ini dimiliki oleh Genting Hong Kong. Usaha baharu itu sedang berusaha untuk membeli baki result hk kapal itu juga. Ketua Pegawai Eksekutif Resorts World Cruises Colin Au, bekas Genting Hong Kong, berkata adalah mustahil untuk memulakan semula jenama di bawah sepanduk Dream Cruises. Sebaliknya, nama Resorts World Cruises telah dipilih. Lim mengulas mengenai nama itu:

“Kami memulakan operasi pelayaran kami 30 tahun lalu dan kami teruja untuk melancarkan semula Resorts World Cruises pertama di Singapura, negara   pertama yang membuka semula pelayaran di rantau ini. Resorts World Cruises akan mempunyai ibu pejabatnya di Singapura dan komited untuk menjadikan Singapura hab pelayaran terkemuka di Asia.”

Pengerusi Kumpulan Genting Lim Kok Thay
Pelayaran menikmati pertumbuhan tahunan yang kukuh sehingga wabak itu melanda dan memuji perjalanan. Di Asia sahaja, industri ini bernilai apa-apa data pengeluaran macau dalam sekitar $150 bilion, dan Persatuan Antarabangsa Cruise Lines melaporkan bahawa sejumlah 39 jenama pelayaran telah aktif pada 2019. Menunjukkan kepintarannya sebagai perniagaan yang bijak, Lim berkata bahawa Resorts World Cruises akan menawarkan kredit pelayaran percuma yang akan diberikan kepada sesiapa sahaja yang mungkin terjejas oleh pembatalan pelayaran Impian Dunia.